Labrador informatie

Labrador informatie? Bent u opzoek naar Labrador informatie? De officiële naam van de Labrador is de Labrador Retreiver. De Labrador is van oorsprong een jachthond. Dit houdt in dat de hond tijdens de jacht werd meegenomen om geschoten wild op te halen (apporteren). De Labrador behoort tot rasgroep 1 “herdershonden en veedrijvers”. Daarnaast is het een hondenras wat zeer veel voorkomt in Nederland, niet alleen als gezinshond maar ook als werkhond (blindengeleidehond/hulphond).

Labrador infomratieLabrador informatie uiterlijk

De Labrador Retriever is een sterk gebouwde hond. Daarnaast hebben zij een brede schedel en borst. Wat ook kenmerkend is voor het ras is de staart. Deze is erg dik en bij aanzet en geleidelijk toelopend naar de punt van de staart. Daarnaast heeft een Labrador vaak de kleuren blond, bruin of zwart.

Labrador informatie karakter

De Labrador heeft een uiterst lief karakter, dit is dan ook één van de redenen waarom het zo’n populaire gezinshond is (lief voor kinderen). Daarnaast zijn het geschikte jachthonden en gezelschapshonden. Een andere eigenschap van het karakter is dat de hond heel erg energiek is.

Labrador informatie erfelijke aandoeningen

Zoals vaak het geval is bij echte rashonden heeft ook de Labrador Retriever last van erfelijke aandoeningen. Een Labrador kan dan ook vaak last hebben van ”Heupdysplasie”, dit is een aandoening van heupgewricht. De heupkop past niet in de heupkom, het gevolg hiervan is dat de hond kreupel loopt, moeilijk opstaat en pijn heeft na een zware inspanning. Meer informatie over dit belangrijke onderwerp vindt u op de website www.hondenrassen.nl

Dit was alle Labrador informatie. Wilt u informatie over andere grote hondenrassen lezen?