Golden Retriever

Golden Retriever? De Golden Retriever behoort tot rasgroep 8, dit zijn de ”Retrievers, Waterhonden en Spaniëls”. De Golden Retriever is oorspronkelijk gefokt voor het jagen, hedendaags wordt de Golden Retriever echt gezien als gezinshond, blindengeleidehond en hulphond.

Golden RetrieverGolden Retriever uiterlijk

De Golden Retriever is een prachtige hond om te zien. Ze zijn groot qua formaat en alles is redelijk in verhouding. De kleur van een Golden Retriever is altijd een goudkleurige of witte kleur, vandaar ook de naam. De Golden Retriever heeft hangende oren en een spitse snuit. Het gewicht van de Golden Retriever is vaak tussen de 27 en 34 kilo.

 

Golden Retriever karakter

De Golden Retriever is een intelligente en energieke hond met een zacht karakter. Een Golden Retriever pup is vaak makkelijk op te voeden, doordat ze intelligent zijn en gevoelig voor de stem van de baas zijn. Een andere toch wel specifieke eigenschap van de Golden Retriever is dat ze bijna allemaal gek zijn op zwemmen en apporteren. Daarnaast kan een Golden Retriever goed met kleine kinderen en zijn ze erg tolerant.

Golden Retriever erfelijke aandoeningen

Zoals bij zoveel hondenrassen heeft de Golden Retriever ook verschillende erfelijke aandoeningen. Een van de meest voorkomende aandoening die de Golden Retriever heeft is ”Heupdysplasie”.  Dit is een aandoening van heupgewricht. De heupkop past niet in de heupkom, het gevolg hiervan is dat de hond kreupel loopt, moeilijk opstaat en pijn heeft na een zware inspanning.

 

Dit was alles over de Golden Retriever. Wilt u meer informatie over grote hondenrassen of over honden in het algemeen?