Franse Bulldog

Franse Bulldog? De Franse Bulldog is één van de populairste hondenrassen in Nederland. De Franse Bulldog is een echte gezelschapshond. Begin 20e eeuw werd dit ras steeds populairder in Frankrijk, door de speelsheid en vrolijkheid van het beest is de Franse Bulldog inmiddels zeer populair over heel Europa.

Franse Bulldog uiterlijk

De Franse Bulldog wijkt qua uiterlijk zeer af van de rest van de wat kleinere honden. Een Bulldog is stevig en vrij gespierd. Een andere reden waarom de Franse Bulldog afwijkt van andere hondenrassen is dat de Franse Bulldog nauwelijks nog een snuit of staart heeft. Bij de snuit is het zelfs zo dat dit nog maar 1/6e deel van het kopje is terwijl het bij andere honden 1/2e deel is.

Franse Bulldog karakter

Een kenmerk van de Franse Bulldog is dat zij erg speels en vrolijk zijn. Daarnaast houden zij erg van de aandacht en gezelschap van een mens. Een Bulldog is dan ook gek op wandelen of actieve spelletjes met zijn baas. Een ander kenmerk is dat de Franse Bulldog soms erg eigenwijs kan zijn, dit kan soms grappig overkomen maar wanneer u als baas niet goed optreed maakt de Bulldog al snel de dienst in huis uit. Een wat mindere eigenschap van het karakter van de Bulldog is dat zij niet tegen te weinig aandacht of onvriendelijke behandeling kunnen.

Franse Bulldog erfelijke aandoeningen

Zoals bij zoveel hondenrassen heeft de Franse Bulldog ook verschillende erfelijke aandoeningen. Een van de meest voorkomende aandoening van de Franse Bulldog is “brachycefaal obstructief syndroom”. Omdat de neus zo plat is kan de Franse Bulldog problemen krijgen met ademhalen, het gevolg hier van zijn extreme snurk geluiden. Een andere aandoening is “Atopische dermatitis”. Dit is een allergische reactie en heeft als gevolg erge jeuk. Dit kan bij de Franse Bulldog optreden als reactie op voedingstoffen. Meer informatie over de erfelijke aandoeningen? Bekijk meer informatie over erfelijke aandoeningen.

Klik hier voor meer informatie over de Franse bulldog. Wenst u meer informatie over andere kleine hondenrassen? Klik dan hier. Kijk ook in onze winkel voor leuke producten voor uw hond.