Engelse Bulldog

Engelse Bulldog? De Engelse Bulldog valt in de middelgrote hondenrassen uit rasgroep 2, dit zijn de Pinschers, Schnauzers, Molossers en Sennehonden. De Engelse Bulldog is vroeger gefokt voor dieren gevechten, voornamelijk met stieren. In c.a 1835 werd deze sport verboden en werd de Bulldog een gezelschapshond in plaats van een vechtershond.

Engelse Bulldog uiterlijk

Aan het uiterlijk van de Engelse Bulldog is terug te zien dat het vroeger een vechtershond was. Het is een stevige, brede en gespierde hond. De Bulldog zijn kop is groot en de snuit kort en ”ingedrukt”. Naast dat de oren hangen, hangen ook de bovenlippen langs de mond omlaag. De Engelse Bulldog heeft een korte/gladde vacht en het gewicht ligt tussen de 20 tot 25 kilo.

Engelse Bulldog karakter

De Engelse Bulldog is een uiterst vriendelijke hond, zij houden dan ook erg van aandacht. Daarnaast zijn het vrij rustige honden die het ook erg fijn vinden om lekker te luieren. Het is dan ook een gezelschapshond die toch goed alleen in huis kan zijn. De Engelse Bulldog is erg gevoelig wanneer u uw stem heft, een fysieke straf is de Engelse Bulldog helemaal niet gevoelig voor. Dit heeft dan ook geen enkele zin.

Engelse Bulldog erfelijke aandoening

Zoals bij zoveel hondenrassen heeft de Engelse Bulldog ook verschillende erfelijke aandoeningen, één van de erfelijke aandoeningen waarmee de Engelse Bulldog te maken krijgt is “brachycefaal obstructief syndroom”. Omdat de Engelse Bulldog zo’n platte neus heeft kan die problemen krijgen met ademhalen, het gevolg hier van zijn extreme snurk geluiden. De meeste problemen die de bulldog ervaart komt door het feit dat het meerder onnatuurlijke raskenmerken heeft.

Meer informatie over de erfelijke aandoeningen van de bulldog? Wenst u meer informatie over andere middelgrote hondenrassen?