Duitse Herdershond

Duitse Herdershond? De duitse herdershond wordt ook wel duitse herder of herder genoemd. De naam zegt het al, de Duitse Herder is vroeger gefokt om vee te bewaken en te hoeden. De Duitse Herdershond behoort tot rasgroep 1 ”herdershonden en veedrijvers” en is één van de populairste hondenrassen over de hele wereld. Hedendaags wordt de Duitse Herdershond voor veel verschillende dingen gebruikt, veelal: huishond, politiehond (ook leger en douane), blindengeleidehond, reddingshond en hulphond.

Duitse Herdershond uiterlijk

De Duitse Herdershond is een grote en gespierde hond. De Duitse Herder heeft staande oren en een spitserre snuit. Het gewicht van de Duitse Herder verschilt, zo zijn de reuen vaak wat zwaarder en groter en wegen die tussen de 30 en 40 kilo. Teven daarin tegen zijn vaak wat kleiner en wegen tussen de 20 tot 30 kilo. De Duitse herder komt, zoals de naam al doet vermoeden, uit Duitsland.

 

Duitse Herdershond karakter

De Duitse Herdershond is een intelligente en actieve hond. En is zeer gericht op zijn baas en werkt dan ook graag met hem samen. De Duitse Herdershond heeft een vrij hoge pijngrens maar is uiterst gevoelig voor de stem van zijn baas. Al deze elementen zorgen ervoor dat de Duitse Herder voor zoveel verschillende taken worden ingezet.

Duitse Herdershond erfelijke aandoeningen

Zoals bij zoveel hondenrassen heeft de Duitse Herdershond ook verschillende erfelijke aandoeningen. Een van de meest voorkomende aandoening van de Duitse Herdershond is ”Heupdysplasie”, dit is een aandoening van heupgewricht. De heupkop past niet in de heupkom, het gevolg hiervan is dat de hond kreupel loopt, moeilijk opstaat en pijn heeft na een zware inspanning. Meer informatie over de erfelijke aandoeningen van de herder vindt u hier.

Klik hier voor meer informatie over de Duitse Herdershond. Wenst u meer informatie over andere grote hondenrassen? Klik dan hier. Kijk ook in onze winkel voor leuke producten voor uw hond.