Chihuahua

De Chihuahua is een van de kleinste hondenrassen, dit maakt het ras een van de populairste hondenrassen. De Chihuahua valt net als de meeste kleine honden onder de gezelschapshonden. Toch is het niet alleen gezelschapshond, ze zijn uiterst actief en erg dapper en waakzaam ondanks het formaat.

Chihuahua uiterlijk

Zoals al eerder genoemd is de Chihuahua een van de kleinste hondenrassen. De schedel heeft een appelvormige vorm met een korte neus. Daarnaast heeft het beest spitse oren met vrij grote oogjes. De Chihuahua weegt tussen de 1,5 en 3,5 kilo. Verder is de Chihuahua qua uiterlijk in twee type’s in te delen, namelijk de kortharige en de langharige Chihuahua.

 

Chihuahua karakter

Zoals de meeste kleine hondenrassen zijn Chihuahua’s echte gezelschapshonden, hij houdt dan ook erg van aandacht. De Chihuahua is voor kinderen wat minder geschikt dan andere rassen. Dit komt doordat kinderen vaak vrij hard met het iele beestje omgaan. De Chihuahua onderscheidt zich wel vergeleken met andere hondenrassen, ondanks dat het een van de kleinste hondenrassen is is het een erg waaks beest. Het blaft/keft dan ook vrij snel.

Chihuahua erfelijke aandoeningen

Zoals bij zoveel hondenrassen heeft de Chihuahua ook verschillende erfelijke aandoeningen, één van de erfelijke aandoeningen waarmee hij te maken krijgt is ”hydrocephalus”.  Een ander woord voor hydrocephalus is waterhoofd. In de hersenen komt teveel vocht terecht met als gevolg dat de hersenen niet optimaal functioneren. Chihuahua’s die deze aandoening hebben kunnen slecht lopen, zenuwtrekkingen en afwijkend gedrag hebben. Meer informatie over de erfelijke aandoeningen van de herder vindt u hier.

Klik hier voor meer informatie over de Chihuahua. Wenst u meer informatie over andere kleine hondenrassen? Klik dan hier. Kijk ook in onze winkel voor leuke producten voor uw hond.