Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel? De Cavalier King Charles Spaniel ook wel ”Cavalier” genoemd. Aan het hof van King Charles II in Engeland c.a 1650 was deze hondenras zeer populair, vandaar ook de naam. Op oude schilderijen van die tijd zijn al afbeeldingen te zien van honden die waarschijnlijk de voorouders waren Cavalier King Charles Spaniel.

Cavalier King Charles Spaniel uiterlijk

De Cavalier King Charles Spaniel is een kleine hond en weegt tussen de 5 en 8 kilo. De snuit van de Cavalier King Charles Spaniel versmalt wel maar is op het einde niet gespitst. De oren van dit hondenras hangen en zijn in verhouding met het lichaam aan de grote kant wat weer voor een schattige uitstraling zorgt. De Cavalier King Charles Spaniel heeft een zachte en lange vacht.

Cavalier King Charles Spaniel karakter

De Cavalier King Charles Spaniel zijn net als de meeste kleine hondenrassen een echte gezelschapshond. Dit is dan ook echt een blije hondenras die het liefst zij aan zij loopt met zijn baasje. De Cavalier King Charles Spaniel is een aanhankelijk, vriendelijk en sportief hondenras. Het verschilt wel, de mannen (reutjes) zijn vaak wat aanhankelijker dan de vrouwen (teefjes). Wat opmerkelijk is voor zo’n schattig uitziende hond is dat zij ook een jacht instinct hebben, dit hebben zij geërfd van de Spaniels.

Cavalier King Charles Spaniel erfelijke aandoeningen

Zoals vaak het geval is bij een hondenras komen er erfelijke aandoeningen voor, zo ook bij de Cavalier King Charles Spaniel. Een van de meest voorkomende aandoening bij de Cavalier King Charles Spaniel is de Chiari-like Malformatie, afgekort CM. Dit is een aandoening waarbij de schedel van de hond te klein is voor de ‘inhoud’ ervan. Hierdoor puilen delen van hersenen uit en ontsnapt het uit het achtershoofdsgat. Dit zorgt ervoor dat de Cavalier King Charles Spaniel continue met hoofdpijn moet leven. Meer informatie over de erfelijke aandoeningen vindt u hier.

Klik hier voor meer informatie over de Cavalier King Charles Spaniel. Wenst u meer informatie over andere kleine hondenrassen? Klik dan hier. Kijk ook in onze winkel voor leuke producten voor uw hond.