De nieuwe trend: Een buitenlandse zwerfhond

Het lijkt de nieuwe trend te worden als het gaat om honden. Nederlanders adopteren steeds vaker een zwerfhond uit het buitenland. Vorig jaar werden er bijna 13.000 honden geadopteerd vanuit het buitenland naar Nederland.

De buitenlandse zwerfhond

Waarom adopteren Nederlanders steeds vaker een zwerfhond? Een reden hiervoor is dat de vraag naar honden in Nederland groter is dan het aanbod. Dus het adopteren heeft twee voordelen. De zwerfhond wordt geholpen door middel van een goed bestaan in Nederland en het aanbod voor de Nederlanders groeit. Wanneer een dierenopvang buitenlandse zwerfhonden adopteren worden deze gemiddeld binnen drie weken verkocht.

Screening van de zwerfhond

Wanneer zo’n zwerfhond onze kant op komt wordt deze natuurlijk goed gescreend op ziektes en aandoeningen. Daarnaast mogen de buitenlandse honden niet agressief zijn. Ook is het zo dat er veel papier- en vergunningswerk bij komt kijken.

Tip: Ga alleen in zee met stichtingen die de juiste papieren en vergunningen hebben. Dit zorgt ervoor dat je geen zieke of agressieve zwerfhond krijgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *