Hond voorkomt stress bij kinderen

Steeds vaker komt het voor dat kinderen stress hebben. Hier valt wat aan te doen: Want uit onderzoek is gebleken dat het aaien en knuffelen van honden stress verminderd bij kinderen tussen de zeven en twaalf jaar.

Stress onderzoek

Het wetenschappelijk onderzoek is gedaan met honderd huishoudens die een kind hebben tussen de zeven en twaalf. Daarnaast hebben ze natuurlijk ook een hond. Om de hoeveelheid stress bij een kind te meten, moesten de kinderen tijdens het onderzoek in het openbaar een spreekbeurt geven en een rekenopdracht volbrengen. Deze taken simuleren situaties uit het dagelijks leven en staan erom bekend dat ze het stresshormoon cortisol laten stijgen. Voor de test werd een speekselmonster afgenomen om de hoeveelheid cortisol te meten bij de kinderen. Tijdens het onderzoek mochten de kinderen de test uitvoeren met hun hond, ouders of alleen.

Uiteindelijk bleek uit de resultaten dat wanneer een kind de test deed met zijn hond er minder cortisol in het speeksel zat, dus minder stress.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *