Vandaag dierendag!

Vandaag 4 oktober, het is dierendag. Op deze dag wordt er stil gestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Dus tijd om je hond/hondje in het zonnetje te zetten. Maar wat kun je nou doen om je hond/hondje extra in het zonnetje te zetten?

Geschiedenis van dierendag

In ons land werd voor het eerst dierendag gehouden in 1930. Vanaf dat moment werd er op 4 oktober voorlichting gegeven door middel van brochures, folders, kranten en radio. Het doel hiervan is om mensen er bewust van te maken dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden. In der loop van de jaren is er veel veranderd op dierendag. Tegenwoordig is het allemaal wat commerciëler. Zo kun je op dierendag met je hond uiteten gaan, er worden dan speciale maaltijden gereserveerd voor dieren. Of je kunt allerlei lekkernij kopen voor de dieren in de dierentuin. Al met al heeft dierendag zich dus ontwikkeld tot een evenementendag.

Maar wat te doen op dierendag?

Dierendag, je wilt even wat anders dan het standaardrondje wat je normaal loopt. Of een keer een andere lekkernij geven ipv het botje wat die altijd al krijgt. Er zijn allerlei dingen die je kunt doen op dierendag. Hieronder vind je allerlei leuke dingen om te doen op dierendag.

Een puzzel voor de hond

Het klinkt misschien zielig maar een hond vindt het erg leuk om te doen. In je eigen huis/omgeving zijn tal van mogelijkheden om een leuke puzzel te bedenken voor je hond. Laat de hond eerst ruiken aan een bot of snoepje. Wikkel deze dan in een oude krant en verstop deze in een bak met allerlei andere kranten en zoeken maar!

Lekkernij voor jouw hond

Maak een lekker avondgerecht voor je hond. Dit kan variëren tot een simpele/standaard bak met voer en plakjes worst er door heen. Of je kookt zelf wat speciaals voor hem. Denk hierbij aan lekkere malse kip  met van alles erdoor. De keuze is aan jou!

Jouw hond laten apporteren

Het klinkt simpel, jij gooit de bal weg en de hond die gaat er achteraan en haalt hem op. Maar een hond is er dol op! Doe je dit al vaker? Geef hem dan een kleine beloning wanneer die de bal ophaalt en weer voor je neer legt. Het is tenslotte dierendag.

 

 

 

Weet u nog niet wat u moet? Klik hier en bekijk allerlei leuke dingen voor uw hond. Van nieuwe riemen en kussens tot aan de lekkerste botjes!

Fijne dierendag!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *